ZEW PRZYGODY!

w Łoskoniu Starym
    Przedstawiamy ofertę zajęć dla Uczniów szkół podstawowych - od 1 do 6 klasy.
    Zapraszamy do ucieczki z miasta! W sercu łąk, pól i lasów znajdziecie odpoczynek od świata mediów,
    zapomnicie o cywilizacji i skoncentrujecie uwagę na przebogatej krainie przyrodniczej w otulinie Puszczy Zielonka.

LEŚNA GRA TERENOWA
Las jest pełen zagadek – tych z natury wziętych, jak i zaprogramowanych naszą ludzką ręką. Proponujemy 1,5 – godzinną grę terenową, dzięki której wybiegacie się za wszystkie czasy! Zakopane w ziemi, wiszące niemal w chmurach, zasypane liśćmi – szukajcie, a znajdziecie… skarbów bez liku! A przy okazji, zaserwujemy Wam niezbędną dawkę leśnej edukacji.

EKOBUDOWA
Czy można budować z kostek słomy, gliny i innych naturalnych materiałów? Można! Jesteśmy pasjonatami budownictwa naturalnego i korzystania z darów przyrody. Zobaczycie dom zbudowany w technice strawbale i pokażemy Wam etapy powstawania takiej konstrukcji. Na koniec sami spróbujecie swoich sił w budowaniu…

ZAJĘCIA W STADNINIE
Nasze życie związane jest z końmi... Chcemy podzielić się naszą pasją i pokazać na czym polega obcowanie z końmi, nawet przyjaźń między człowiekiem i tym pięknym zwierzęciem. Aby się polubić, trzeba się poznać, a wtedy można wspólnie działać. To działanie może dać człowiekowi wiele radości, a nawet poprawić jego zdrowie... Proponujemy wzajemne poznawanie się według następującego planu: 1. Co łączy człowieka i konia? 2. Trochę historii - dzicy przodkowie. 3. Koń znakomity biegacz - budowa ciała, określanie wieku. 4. Narządy zmysłu - "urządzenia alarmowe" konia. 5. Czy konie myślą? 6. ABC końskiej mowy czyli jak konie między sobą rozmawiają? 7. Co konie zdradzają w zabawie? 8. Mowa ciała między jeźdźcem a koniem.  9. Zasady gry między jeźdźcem i koniem 10. Co to takiego hipoterapia?

PTASIA MUZYKOTERAPIA
Muzyką można leczyć – duszę i w konsekwencji ciało. A dźwięki otaczającej nas przyrody były pierwszą terapią dla człowieka. Podczas seansu muzykoterapii wyciszycie Wasze myśli i niepokoje, jak również nauczycie się rozpoznawać mowę ptaków z okolicznych lasów.

Koszt udziału w zajęciach "Zew przygody"
Pakiet 1 - 50 zł / os. (ptasia muzykoterapia, hipoterapia - jak zaprzyjaźnić się z koniem, posiłek - ciasto z napojem lub zupa, leśna gra terenowa, ekobudowa - prezentacja multimedialna i pokaz "na żywo").
Czas: 9.00 - 14.30

Pakiet 2 - 40 zł / os. (ptasia muzykoterapia, hipoterapia - jak zaprzyjaźnić się z koniem, posiłek - ciasto z napojem lub zupa, leśna gra terenowa).
Czas: 9.00 - 13.00

Pakiet 3 - 35 zł / os. (ptasia muzykoterapia, hipoterapia - jak zaprzyjaźnić się z koniem, posiłek własny, leśna gra terenowa).
Czas: 9.00 - 13.00

Opiekunowie (1/15 osób) nie płacą.
Obsługujemy grupy liczące minimum 15 osób.
W ramach sympatycznej i trwałej pamiątki proponujemy zakup naszych wyrobów rękodzielniczych.

Kontakt: biuro@fundacja-cin.pl, tel. 503 745 517
Lokalizacja: Łoskoń Stary (11 km za Murowaną Gośliną)